Αξιοθεατα

Τα Χανιά

Η πόλη των Χανίων είναι η πρωτεύουσα του Δήμου και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, χτισμένη πάνω στα ερείπια της Μινωικής πόλης Κυδωνία. Η έκτασή της είναι 12,56 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πληθυσμό 53.910 κατοίκους (απογραφή πληθυσμού 2011). Η πόλη έχει δύο κύριες πύλες: το αεροδρόμιο στο Ακρωτήρι και το λιμάνι της Σούδας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου.

Η πόλη των Χανίων αποτελεί ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και ηπείρων με μακρά ιστορία, φυσική ομορφιά, μοναδική αρχιτεκτονική και την πλούσια παράδοση. Το κύριο χαρακτηριστικό της πόλης είναι το ενετικό λιμάνι της παλιάς πόλης με τον αιγυπτιακό φάρο που έχει επιζήσει για πολλούς αιώνες και προσελκύει το μάτι των κατοίκων και των επισκεπτών.

Παραλίες

Τα Χανιά φημίζονται για τις υπέροχες παραλίες με χρυσή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι γεγονός ότι ορισμένες από τις πιο όμορφες και διάσημες παραλίες στην Ελλάδα βρίσκονται στα Χανιά. Ο επισκέπτης μπορεί να βρει στα Χανιά καλά οργανωμένες παραλίες με ξαπλώστρες, ομπρέλες, θαλάσσια σπορ, εστιατόρια, ταβέρνες και καφέ-μπαρ, που παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Αποστάσεις:

Παραλία Αγία Μαρίνα 9.5 χλμ
Παραλία Νέα Χώρα 1.1 χλμ
Παραλία Μαράθι 17 χλμ
Παραλία Φαλάσσαρνα 51 χλμ
Παραλία Ελαφονήσι 74 χλμ

Μοναστήρια & Φύση

Οι αυστηροί ορεινοί όγκοι συναντούν το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας στα Χανιά, δημιουργώντας ένα τοπίο φυσικού κάλλους ακανόνιστο. Οι παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τις λίμνες, τα φαράγγια, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, και το ήπιο κλίμα δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες διαβίωσης και ένα συναρπαστικό περιβάλλον που θα πρέπει κανείς να διερευνήσει.

Επισκεφτείτε μερικά από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά αξιοθέατα. Την Πατριαρχική Μονή της Αγίας Τριάδας Τσαγκαρόλων, την Μονή Γουβερνέτου ή Κυρία των Αγγέλων, το μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, την Πατριαρχική Μονή Χρυσοπηγής, τον Καθεδρικό Ναό των Χανίων, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου κ.α